reprobus hazaért…

a készülődés és az Út viszontagságai

Nyugtalanító, igen. (Avagy a vegetáriánus és a tömeg)

Két nyugtalanító információra is rábukkantam a mai nap folyamán.

Az egyik, és ez a kevésbé kellemetlen, az, hogy úgy tűnik nehéz lesz vegetáriánusként végigjárni az utat, ugyanis a francia és spanyol konyha eléggé húsorientált, és nem túl fantáziadús a zöldségek/gzümölcsök/stb. felhasználásában. Úgy néz ki fontos szempont lesz, hogy konyha is legyen a száláshejeken, ahol megpihenek, különben hideg kajával és esetleg rántott sajttal maradok vagy 40 napra.

A másikat, ez a kellemetlenebb ugye, a következő számok illusztrálják (a megtekintésükhöz kattintsatok a kis táblázatra):

A táblázathoz tartozó magyarázat:
A táblázat sorai a különböző hónapokban (tudod: január, február, stb.) Santiagoba érkező zarándokok számát mutatják, az oszlopok az éveket. A piros csillaggal jelölt évek szyent évet jelölnek (olyankor van, amikor a júli 25. (Szt. Jakab napja) vasárnapra esik.)

Ha megnézzük az eddigi évek márciusi “termését”, majd összehasonlítjuk az idei márciussal, és feltételezzük, hogy a további hónapokban is hasonló mértékű lesz a zarándokok számának növekedése, akkor keserves nagy tömeg vár majd az úton már júniusban is.

No comments yet»

Hozzászólás